Lucskoskáposzta sertéshússal

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 kg fejeskáposzta
  • 1 és negyed kg sertéslapocka
  • 1-2 darab sertésköröm
  • 4 dkg olaj
  • hagyma
  • vagdalt kapor
  • kevés kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • ecet

Elkészítés

Felmelegítünk egy edényben olajat, abban megfonnyasztunk hagymát, majd az egyik, majd a másik oldalát is pirosra sütjük. Kevés vízzel felöntve, félpuhára pároljuk. A káposztát felvágjuk. Vizet melegítünk, és ha forr, leforrázzuk, majd adjuk a hús mellé. Rózsaszínű rántást készítünk, ezt a húsra öntjük, majd a kakukkfüvet, az ecetet, a sót, és a kaprot is beletéve újra felfőzzük. Miután tányérokra kiszedtük, tejföllel leöntjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.