Lucskoskáposzta sertéshússal
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 kg fejeskáposzta
- 1 és negyed kg sertéslapocka
- 1-2 darab sertésköröm
- 4 dkg olaj
- hagyma
- vagdalt kapor
- kevés kakukkfű
- 2 dl tejföl
- só
- ecet
Elkészítés
Felmelegítünk egy edényben olajat, abban megfonnyasztunk hagymát, majd az egyik, majd a másik oldalát is pirosra sütjük. Kevés vízzel felöntve, félpuhára pároljuk. A káposztát felvágjuk. Vizet melegítünk, és ha forr, leforrázzuk, majd adjuk a hús mellé. Rózsaszínű rántást készítünk, ezt a húsra öntjük, majd a kakukkfüvet, az ecetet, a sót, és a kaprot is beletéve újra felfőzzük. Miután tányérokra kiszedtük, tejföllel leöntjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.